Markt in Kopparberg

Gister zijn we naar de markt in Kopparberg geweest. Eerder hadden we een soortgelijke markt al bezocht in Nora en we waren benieuwd of de markt in kopparberg net zo iets zou zijn. We konden ons op dit uitstapje ook nog nuttig maken door onze buurman en onze twee buurmeisjes een lift te geven. Kopparberg is een half uurtje rijden, maar zoals zoveel bestemmingen hier via 1 lange weg. De routebeschrijving luid ongeveer, aan het eind van onze weg 1e links en na 34 km ben je er. Dit soort markten zijn belangrijke plaatselijke gebeurtenissen. Ze duren 2 dagen en trekken erg veel publiek.
Een erg grote markt.
Zoals we ook al in Nora gemerkt hadden was het parkeren erg goed geregeld. Er waren minstens drie personen bezig met regelen. Na het betalen van 30 kronen fietste er een man voor ons uit en dirigeerde ons naar een vrij plekje. Op die manier word zo’n parkeerplaats werkelijk tot de laatste plek benut. We hebben eerst het kraampje van onze buurvrouw opgezocht, zij verkocht daar onder andere Playmais. Erg leuk kinder speelgoed spul. Daarna verder over de markt gedwaald. Er was een erg groot aantal kramen die precies dezelfde spullen verkochten. Met als toppers de sokken kramen en de snoep verkopers.

Gisteren zijn we naar de markt in Kopparberg geweest. Eerder hadden we een soortgelijke markt al bezocht in Nora en we waren benieuwd of de markt in Kopparberg net zo iets zou zijn. We konden ons op dit uitstapje ook nog nuttig maken door onze buurman en onze twee buurmeisjes een lift te geven. Kopparberg is een half uurtje rijden, maar zoals zoveel bestemmingen hier via 1 lange weg. De routebeschrijving luidt ongeveer, aan het eind van onze weg 1e links en na 34 km ben je er. Dit soort markten zijn belangrijke plaatselijke gebeurtenissen. Ze duren 2 dagen en trekken erg veel publiek.

Een erg grote markt.

Zoals we ook al in Nora gemerkt hadden was het parkeren erg goed geregeld. Er waren minstens drie personen bezig met regelen. Na het betalen van 30 kronen fietste er een man voor ons uit en dirigeerde ons naar een vrij plekje. Op die manier word zo’n parkeerplaats werkelijk tot de laatste plek benut. We hebben eerst het kraampje van onze buurvrouw opgezocht, zij verkocht daar onder andere PlayMais. Erg leuk kinder speelgoed spul. Daarna verder over de markt gedwaald. Er was een erg groot aantal kramen die precies dezelfde spullen verkochten. Met als toppers de sokken kramen en de snoep verkopers.

kopparberg 14
Typisch zweeds snoep.

Maar er is meer.

Maar gelukkig waren er ook andere aardige dingen te zien. Er was een apart deel met meer historische kraampjes. Daar was ook een orkestje en natuurlijk volksdansen, verder ook kraampjes met kunstnijverheid en sieraden. Ook veel handelaren die lokale producten aanboden. Voor de thril-seekers was er ook een kermisgedeelte.

kopparberg 24

Wat viel verder op?

Ten eerste: dat je beter planten op zo’n markt kunt kopen dan in de meeste tuincentra. De keuze was wel niet zo groot maar de kwaliteit was prima. Ten tweede: dat ik in de toekomst wel graag zo’n grill huisje wil hebben. Ten derde: dat ze in Zweden kennelijk geen bezwaar hebben om heel erg lang in de rij te staan voor een broodje hamburger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *