Herfst

De herfst is nu echt begonnen.
Sinds gisteren zijn we terug van een tripje naar Nederland. toen we ruim twee weken geleden vertrokken waren de eerste tekenen van het einde van de zomer al te merken. Hier en daar vertoonde een paar boompjes al wat kleur en het paddestoelen seizoen was al van start gegaan.
Tijdens de reis van Nederland naar huis hebben we de overgang naar de herfst versneld kunnen beleven. In Deventer zagen we ook al de eerste kleuren in de bomen komen. Naarmate we noordelijker reisde werden de herfstkleuren intenser. Langs het Vättern meer leek het of de kleuren het meest extreem werden. Hier in Sikfors zijn veel berken hun blaadjes al kwijt. Waarschijnlijk zijn berken altijd het eerst.  Toch er is ook hier nog genoeg moois te beleven. Het is vandaag prachtig zonnig weer. Een bijna kale berk met nog een paar blaadjes lijkt, in het zonlicht tegen een blauwe lucht, wel besprenkeld met goudschilfers.
Onze moestuin lijkt heeft een groeispurt  doorgemaakt. Er lagen drie dikke gourgettes op ons te wachten. Eigenlijk veel te weinig natuurlijk, maar voor ons toch onverwacht. Ook de wortels beginnen op wortels te lijken.
Van het weekend maar eens aan onze buren vragen waar we verder kunnen met onze beginners paddestoel zoek experimenten.

De herfst is nu echt begonnen.

Sinds gisteren zijn we terug van een tripje naar Nederland. Toen we ruim twee weken geleden vertrokken waren de eerste tekenen van het einde van de zomer al te merken. Hier en daar vertoonde een paar boompjes al wat kleur en het paddestoelen seizoen was al van start gegaan.

Tijdens de reis van Nederland naar huis hebben we de overgang naar de herfst versneld kunnen beleven. In Deventer zagen we ook al de eerste kleuren in de bomen komen. Naarmate we noordelijker reisden werden de herfstkleuren intenser. Langs het Vättern meer leek het of de kleuren het meest extreem werden. Hier in Sikfors zijn sommige berken hun blaadjes al kwijt. Waarschijnlijk zijn berken altijd het eerst.  Toch er is ook hier nog genoeg moois te beleven. Het is vandaag prachtig zonnig weer. Een bijna kale berk met nog een paar blaadjes lijkt, in het zonlicht tegen een blauwe lucht, wel besprenkeld met goudschilfers. Ik denk dat we nog wel wat meer kleur gaan krijgen.

Onze moestuin heeft een groeispurt  doorgemaakt. Er lagen drie dikke courgettes op ons te wachten. Eigenlijk veel te weinig natuurlijk, maar voor ons toch onverwacht. Ook de wortels beginnen op wortels te lijken.

Van het weekend maar eens aan onze buren vragen waar we verder kunnen gaan met onze beginners paddestoel zoek experimenten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *