Een nieuwe camper.

We wisten al dat onze VW California in Zweden niet zomaar ingevoerd kon worden. Er zijn hier o.a. andere eisen mbt ventilatie. Je zou dan ventilatie roosters moeten aanbrengen en dat leek ons niet echt slim omdat we op den duur toch een andere camper zouden gaan kopen. Als we naar Nederland gaan zijn we langer onderweg zijn dan “een weekendje”, dus wilde ik toch graag een wc’tje en wat meer bergruimte.

Eind februari zouden we weer naar Nederland gaan dus hebben we besloten, ook door het koude weer, om dan toch maar sneller dan geplanned een nieuwe camper te kopen. Dat is wel makkelijker bedacht dan gedaan. Er zitten hier in de buurt niet zoveel campercentra. Uiteindelijk een plaats gevonden ( Kristinehamn ) waar relatief dicht bij elkaar 2 camper bedrijven zitten.

Kristinehamn is bij ons vandaan 1 1/2 uur rijden. Bij één bedrijf stond alles buiten en aangezien het –10 graden was hadden we niet zo’n motivatie om alles goed te gaan bekijken en dat werd dus niks. Het volgende bedrijf bleek helemaal “uitverkocht”, de eigenaar vertelde dat hij in December alles had verkocht en dat hij nog geen nieuwe voorraad had .

Een paar dagen later zijn we naar Orebro gegaan. Daar zit een Hymercentrum waar we al eens eerder waren wezen kijken. Daar stond 1 camper die we wel leuk vonden maar die was 6.03 meter. Wij wilden een camper tot 6 meter aangezien je anders op de ferries 50 % meer betaald. De verkoper vertelde dat hij dan wel zou opgeven dat de camper 6.00 meter was. Wij geloofden hem en hebben hem gekocht. Er zouden nog wat extra’s toegevoegd worden (o.a. winterbanden ) en we zouden de camper woensdag kunnen halen. Precies goed want we zouden donderdag richting Nederland vertrekken. Ik wilde de camper snel betalen want was bang dat we hem anders niet zouden meekrijgen maar ik kreeg maar geen factuur / betaal gegevens. Bij het ophalen was er geen enkel probleem. Waarschijnlijk omdat  je hier zodra je je persoonsnummer hebt gegeven traceerbaar bent.

Met 2 campers 1 1/4 uur achter elkaar naar huis gereden en de camper ingepakt voor Nederland. Wat kan er lekker veel mee.

Het staartje van het verhaal is dat we bij de eerste boot in Helsingborg een ticket gaan kopen en de persoon achter het loket vraagt : hoe lang is de camper ? Paul antwoord onschuldig 6 meter, maar we moesten onze autopapieren laten zien en dan kunnen zij aan de hand van het kenteken de officiele lengte opvragen. De man zei dus: nee de auto is 6.03 meter, dat wordt dus het dure tarief. Erg zonde dat je voor 3 cm zoveel extra moet betalen, de verkoper zoekt nog steeds naar een oplossing voor ons.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *