Een nieuwe auto kopen.

19 mei kwamen we terug uit Nederland en daar hadden we onze VW California verkocht, we hadden dus alleen nog onze camper. We moesten dus een “gewone” auto kopen omdat het wel een beetje onhandig was om met zo’n groot ding naar school te gaan en even een boodschapje te doen.

Er is in Hällefors 1 auto dealer dus daar gingen we naartoe om er 1 te kopen. Er was eigenlijk niet zo heel veel keus. We konden een nieuwe kleine Toyota kopen of een grotere 2e handse. We hebben in allebei een proefritje gemaakt en hebben hebben toen besloten om de grotere (RAV 4) te kopen.

Ik vond hem eerst helemaal niet mooi want hij is zilver en er zit een bullbar op met 3 enorme schijnwerpers. Het is een 4×4 wat Paul wel graag wilde en het is een automaat wat ook wel handig is want we gebruiken hem eigenlijk alleen maar voor de korte afstandjes.
Even onderhandeld over de spijker-winterbanden en motor värme
( handig om in de vrieskou te kunnen starten ) en toen gekocht.
Hij moest nog gepoetst en er moest nog een nieuwe voorruit in ( die was gebarsten ) en op 29 mei hebben we hem opgehaald. Ik moest eerst wel erg wennen, mijn linkerbeen heeft niks meer te doen en bij iedere bocht wil ik gaan schakelen maar na een beetje wennen ben ik er helemaal blij mee. Ach en die kleur daar ben ik ook wel aan gewend.

Ev.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *